Vynikající spolehlivost předúpravy povrchu plazmou Tantec byla klíčovým faktorem pro nové investice

Plazma VacuTEC byla v Antolin Interiors používána nepřetržitě v třísměnném provozu od roku 2010. Díky naprosté spolehlivosti v předcházejících devíti letech zákazník neváhal s koupí dalších dvou individuálně upravených VacuTEC systémů.

Pozadí

Grupo Antolin je jedním z předních světových výrobců automobilových interiérových dílů a světová jednička v produkci substrátu pro výrobu stropních panelů. Nabízí špičkové produkty pro vybavení automobilových interiérů, stropní panely, tvrdé výplně dveří, boční panely zavazadlového prostoru. Produkuje osvětlení, kokpity, palubní desky, přihrádky palubních desek a středové panely (konzole). Dlouhodobá tradice a vynikající výsledky v rozsáhlém portfoliu technologií řadí Grupo Antolin k uznávané špičce v automobilovém průmyslu. Prodeje společnosti Grupo Antolin dosahují více než 4 miliardy eur a zaměstnává kolem 28 000 lidí.

Výzva

Dveřní panely vyráběné vstřikováním propylenu musí být předupraveny ve vakuové komoře kvůli nízkému povrchovému napětí. Dveřní panely vozidel jsou laminovány měkkým materiálem. Aby byla zaručena požadovaná přilnavost polyuretanového lepidla na vodní bázi k povrchu, Grupo Antolin se před laminací rozhodla upravovat díly vakuovým plazmovým systémem Tantec.

Proč Tantec?

Kromě vysoké stability dosažené Grupo Antolin díky první investici do VacuTEC systémů hrály roli i další faktory. Zákazník mimo jiné zmiňuje možnost povrchové úpravy 3D tvarovaných dílů bez rizika jejich poškození.

Zásadní byly rovněž ekonomický faktor a flexibilita. Od implementace prvního VacuTEC systému výsledky ukázaly efektivnější využití lidských zdrojů, jelikož rychlejší předúprava redukuje čekací dobu na nulu.

Dalším důležitým důvodem pro investici do technologie VacuTEC je fakt, že ostatní výrobci často používají speciální plyny (kyslík, dusík). VacuTEC v naprosté většině případů speciální plyny nepoužívá, jelikož se jedná o plazmu atmosférickou. Snižují se tím náklady, zjednodušuje logistika i administrativa.

Výhodou je též velmi intuitivní ovládání systému.

Vynikající dojem

2 nové Tantec systémy jsou upraveny na zakázku, dle požadavků zákazníka.

“Vynikající úroveň spolupráce a motivace upravit tyto dva plazmové systémy dle našich potřeb ze strany Tantecu byly rozhodujícími faktory během investičního procesu. Rovněž kvalita zařízení na nás udělala vynikající dojem. Naše první zařízení od Tantecu z roku 2010 po celou dobu pracuje hladce a spolehlivě, a tak bylo naše rozhodnutí snadné,” říká specialista z Grupo Antolin.

Výhody pro Grupo Antolin, které přináší plazma VacuTEC

VacuTEC umožňuje předúpravu ve velmi krátkých časech a dosahuje optimální přilnavost pro následnou aplikaci nástřiku, lepení, lakování a potisk. Ve vakuové upravovací komoře je dosaženo hodnoty vakua mezi 0,5 až 6 mbar. Poté je mezi integrovanými plazmovými elektrodami vytvořen elektrický výboj.

Technologie přímého propojení elektrod napomáhá zintenzivnit předúpravu a tím je docíleno kratších cyklů úpravy. Ve většině případů není nutné používat speciální plyny. Doba trvání úpravy se pohybuje mezi 2 – 120 sekundami, dle materiálu a jeho složení.

VacuTEC je oblíben pro snadné ovládání, spolehlivost a vysokou rychlost.

S plazmou VacuTEC dosáhnete:

  •  rovnoměrné a jednotné předúpravy veškerých povrchů trojrozměrných dílů
  •  předúpravy konkrétních bodů trojrozměrných dílů
  •  předúpravy rozměrných dílů
  •  efektivnosti nákladů a dlouhodobého efektu předúpravy materiálu
  •  ekologického řešení

Tantec nabízí standardní a individuální zařízení, která mohou být integrována do výrobního procesu. A to jak do nových nebo stávajících automatických výrobních linek.


Máte nějaký dotaz? Napište nám a my se Vám co nejdříve ozveme.

    Důležitá zpráva: Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.